Verticale lamellen

Een gevestigde waarde

Verticale lamellen of drapegordijnen behoren reeds lang tot de standaard binnenzonwering. Zij bestaan uit verticale stroken van textiel, aluminium of kunststof waarbij je door het oriënteren van de lamellen de hoeveelheid licht en inkijk in je interieur zelf kan bepalen.  De intrede van nieuwe kleuren, materialen en dessins maken het gebruik van lamellen in zowel de woon- als werksfeer compatibel.

Materialen

Lamellen zijn zowel in harde kunststofaluminium als in soepele stoffen verkrijgbaar. Door speciale behandelingen kunnen lamellen brandvertragende of antibacteriële eigenschappen krijgen, zodat ze ook uitstekend geschikt zijn voor publieke en medische ruimtes. Voor de werkplek zijn er lamellen met de juiste lichtdoorlatendheid die weerspiegeling in beeldschermen vermijden. De lamellen zijn in verschillende lamelbreedtes te krijgen : 50 mm, 89 mm, 127 mm en nieuw ! de XXL-lamellen van 250 mm en 300 mm breed!

Verticale lamellen XXL

Bijzonder trendy en stijlvol zijn de verticale lamellen op grote breedte : 250 mm en 300 mm !Dit product combineert de functionaliteit van lamellen met de strakke uitstraling van paneelgordijnen. Ze leggen een elegant accent in uw woon- of werkomgeving.  Ze zijn geschikt voor grote raampartijen en creëren een open gevoel en goed contact met buiten. Ze bestaan in stof én kunststof en kunnen naar wens voorzien worden van dwarslatten in hout of aluminium.

Ongewone vormen

Naast gewoon rechthoekige ramen kunnen verticale lamellen toegepast worden voor speciale ramen met verticale of horizontale bogen of ramen met een schuine boven-of onderkant.

Inspiratie