Buitenzonwering

Zonneschermen

Zonneschermen (ook wel zonnetenten genaamd) zijn de gedroomde zonwering voor uw terras: verkrijgbaar in verschillende breedtes en met een grote uitval zodat u volop van uw terras kan genieten. Met een terraszonwering kan u nog vaker van uw terras genieten, het héle jaar rond!! Je terras wordt met een zonnescherm een leefruimte waar je ’s zomers dag in, dag uit kan genieten. Je brengt een stukje binnen naar buiten!

Wij zijn verdeler van de zonneschermen van de merken MHZ en ShadeLab.

Met MHZ bieden wij al jaren zonneschermen van Duitse degelijkheid: stevige zonneschermen met een uitgebreide keuze in doeken of screenstoffen (Soltisdoeken)

Nieuw in ons aanbod zijn de zonneschermen van ShadLab: in samenwerking met een Italiaans ontwerp- en constructiebureau heeft ShadeLab nieuwe zonneschermen ontworpen om invulling te geven op de vraag naar geavanceerde technologieën gecombineerd met een unieke stijl. Zij kijken vanuit een ander perspectief naar zonwering: het perspectief van design. Resultaat zijn uiterst strakke zonneschermen met een uitgekiemd systeem van knikarmen. Het zonnescherm is niet enkel mooi als het openstaat, ook in gesloten vorm oogt de opbergkoffer elegant aan uw gevel.

Al onze zonneschermen kunnen manueel of elektrisch bediend worden ! Net zoals bij de elektrische binnenzonwering werken wij enkel met de kwalitatieve motoren en geautomatiseerde oplossingen van Somfy.

Energiebesparend en milieuvriendelijk

Een doeltreffende zonwering leidt tot een spectaculaire daling van de zoninstraling. Je houdt de warmte tegen nog voordat ze zich via het raam in de woning kan verspreiden. Zo kan je aanzienlijk besparen op je koeling en/of airconditioning.

Bescherming tegen UV straling

Een zonnescherm en buitenscreen heeft een uitstekende beschermingsgraad tegen UV straling. Het filtert fel zonlicht en verzacht zo de straling voor je ogen.

Zorg voor je interieur

Overdadig zonlicht kan niet alleen schadelijk zijn voor je gezondheid (huid), maar ook voor je interieur. Een goede zonwering beschermt je meubilair, behang, gordijnen, … tegen verkleuring.

Uiterst decoratief, een ideale sfeerschepper

Een zonwering kleurt je ‘zonnige dag’… zoals je dat zelf wil. Het kleur van het zonweringdoek beïnvloedt de lichtintensiteit onder een zonwering en kleurt zo het zonlicht.
Een zonneschermen met een blauw zonweringdoek: de kleur van zonlicht = koeler, … een gevoel van frisheid.
Een zonnescherm met een oranje zonweringdoek: verwarmt de kleur van het licht… een ‘vrolijke sfeer’, warmte gevoel. Buitenscreens bestaan ook in vele kleuren waarbij de donkere doekkleuren het licht het aangenaamst temperen en het zicht naar buiten het meest wordt bewaard.

Buitenscreens

Een screen is een vlakhangende zonwering. Buitenscreens werken ongeveer hetzelfde als een rolluik. Het doek glijdt tussen de twee geleiders naar beneden. Buitenscreens voorkomen grote temperatuur-stijgingen en hinderlijke schitteringen bij sterke lichtinval. Deze voordelen maken de toepassing van buitenscreens in woonhuizen steeds populairder. Kiezen voor buitenscreens is kiezen voor een prima oplossing mbt zon- en warmtewering met een moderne toets.
Buitenscreens houden het zonlicht tegen en de warmte buiten. Binnen is het dus altijd aangenaam koel en heerst de schaduw. Door toepassing van glasvezeldoek wordt warmte en zonlicht tot 88% gereflecteerd, terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. Door de verticale montage is het ook bijzonder effectief bij een laagstaande zon.

Inspiratie